Nieuws

Voor nieuws, wetenswaardigheden of belangrijke informatie kun je op deze pagina terecht.

Bouwen aan de basis

Voor een gezond sociaal domein

Natascha, Dick en Gian vormen samen Talent in Transitie. Zij hebben samen ruim vijfenzeventig jaar ervaring binnen de overheid. In de rol van consulent, beleidsmaker, (verander)manager, projectleider, adviseur en trainer. Ze hebben elk onderdeel leren kennen: uitvoering en beleid, werknemerskant en werkgeverskant. En niet te vergeten het politiek-bestuurlijke krachtenveld.

Ruim een jaar geleden besloten zij om de krachten te bundelen en hebben zij Bouwen aan de Basis van een gezond sociaal domein ontwikkeld dat als missie heeft: Gemeenten helpen om hun sociaal domein sterk en gezond te maken. Menskracht en beschikbare middelen optimaal benutten om de burger te ondersteunen.

Wij helpen jullie om zo’n huis te bouwen en dat mooie toekomstperspectief te creëren. Met een stevige fundering, zodat het is opgewassen tegen ingrijpende veranderingen. Windkracht 3, 6 of 10, dat maakt niet meer zoveel uit. En binnen zijn er stabiliteit, overzicht, grip en samenwerking. De kwaliteit, bevlogenheid en het enthousiasme van de professionals doen vervolgens de rest. En het huishoudboekje? Dat ziet er gezond uit. Wat er niet in komt gaat er ook niet uit.

Alleen in zo’n situatie kunnen de professionals zich optimaal ontwikkelen. Ze hebben die stabiele basis eerst nodig.

Gian Kerstges

(Maastricht, 1976) is een ervaren projectmanager, trainer en adviseur. Hij is gespecialiseerd in het lanceren van teams die naar een hoger niveau willen in de samenwerking en de prestaties. Gian heeft een groot netwerk binnen de overheid. Gedragsverandering en leiderschaps-ontwikkeling zijn thema’s die hem in het bijzonder interesseren. Zijn boek ‘De Moedige Manager’ gaat daarover en is op 27 mei 2020 gepubliceerd.

Dick Mulder

(Amsterdam, 1955) heeft ruim 35 jaar ervaring als trainer/adviseur op het gebied HR Management en Organisatie Ontwikkeling. Hij is oprichter van PROFAS, een adviesbureau gespecialiseerd in Loopbaanontwikkeling, Personeelsbemiddeling en HR Advies. Volgens de PEER werkwijze, zetten zijn medewerkers zich voor zowel profit als non-profit organisaties in. Daarnaast onderzoekt Dick werk thema’s als motivatie, bevlogenheid en mobiliteit.

Interessant?

Onder het genot van een kop koffie kunnen wij met elkaar van gedachten wisselen over het best passende op maat gemaakte advies.

s6 blok