3-daagse Training

Integraal KWALITEITSMEDEWERKER
nieuwe stijl

Procesmanagement in de praktijk: een nieuw takenpakket op inhoud en vorm

De transformatie in het sociaal domein is een hele ommekeer op de werkvloer van de Kwaliteitsmedewerker. Vanuit de wijken komt waardevolle informatie die de Kwaliteitsmedewerker Nieuwe Stijl moet kunnen analyseren in zijn nieuwe rol. Deze informatie moet vertaald kunnen worden naar maatwerk. Op dit moment gebeurt dit nog te weinig. Je moet niet meer alleen inhoudelijk deskundig zijn, maar ook organisatiedoelen kunnen vertalen in procesdoelen. Integrale werkprocesbeschrijvingen kunnen maken en hier data en cijfers aan kunnen koppelen, zodat je data- gestuurd kunt werken. Geen eenvoudige opgave.

 

Wat zijn de leerdoelen?

Stel je bent een consulent en je hebt al 6 jaar ervaring in het sociaal domein en er wordt je gevraagd om de beste verbetermethode toe te passen op een werkproces. Je hebt eigenlijk geen idee wat daar nu precies mee bedoeld wordt en gaat aan de slag op de manier die je gewend bent. Vervolgens blijkt dat je al je kostbare tijd beter in iets anders had kunnen steken, want de resultaten laten te wensen over. Niet omdat jij je best niet hebt gedaan, maar gewoon omdat je niet weet welke methodes er zijn en welke je het beste op dit werkproces moet toepassen.

Het zou fijn zijn als je in zo’n geval weet wat je moet doen, toch? Dat je aan de hand van praktijkvoorbeelden en interactieve werkvormen in slechts 3 dagen wordt geleerd welke methode je moet toepassen. En ook dat je:

Wat is het resultaat?

Na drie dagen heb je een verbetervoorstel opgesteld, hetgeen een stevig fundament is voor een geslaagde transformatie in je eigen gemeente. Overigens levert deze training vaak meteen kostenbesparing op, waardoor de investering zich al heel snel terug verdient. Deze manier van werken en training geven heeft al diverse positieve effecten en reacties van opdrachtgevers opgeleverd.

 

Voor wie is deze training bedoeld?

Deze training is onder andere bedoeld voor alle senior consulenten/generalisten met minimaal 3 jaar ervaring in het sociaal domein of diegenen die reeds werkzaam zijn als onder andere kwaliteits- beleidsmedewerker als teamcoach, afdelingshoofd of verandermanager.

Nieuwsgierig geworden?

Maak dan een afspraak met S6 advies & training voor een training op maat.

Telefoon: 06 – 246 884 28
E-mail: nstorre@s6adviestraining.nl